RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rec tar selskap på børs

Sist oppdatert:
Sammen med to partnere forbereder Rec børsnotering av et tysk solcelleselskap.
Det er sammen med amerikanske Evergreen og tyske Q-Cells at Rec nå planlegger børsnotering av det felleseide solcelleselskapet EverQ. Det kommer frem av en pressemelding sendt ut i morgentimene.

Samtidig har de tre partnerne besluttet å godkjenne en investering på 144 millioner euro i et nytt fabrikkanlegg, noe som vil øke kapasiteten til selskapet fra 100 MW til 180 MW.

- Sammen med Evergreen og Q-Cells har vi bygd opp EverQ til å bli et vel ansett solcelleselskap, ved å legge til rette for børsnotering, og med beslutningen om nesten å doble produksjonen, er EverQ godt posisjonert for videre vekst og utvikling, sier Rec-sjef Erik Thorsen i meldingen.

De tre selskapene tror en børsnotering av EverQ vil gjøre det mulig for selskapet å industrialisere sin såkalte string ribbon-teknologi raskere. Forberedelsene vil starte umiddelbart, men det endelige tidspunktet for børsnoteringen er ennå ikke besluttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere