Redaktør stoppet bryllups-reportasje

Foto: (Scanpix)

Dagbladet-journalister ble nektet å skrive om kulturredaktør Hege Duckerts bryllup.

(iBergen.no) : – Jeg hadde ikke noe ønske om slik oppmerksomhet siden dette var et privat selskap, men avgjørelsen om ikke å dekke det ble tatt helt uten min medvirkning, sier Duckert til fagbladet Journalistens nettutgave.

Det var i sommer at Duckert giftet seg med Stein Hernes i Berlin. Bryllupsfesten ble holdt i Oslo for to uker siden, med prominente gjester som kronprinsparet, statsminister Jens Stoltenberg, Fredrik Skavlan, Maria Bonnevie og andre kjendiser.

Kilder bekrefter overfor avisen at flere medarbeidere i Dagbladet ønsket å skrive om bryllupsfesten, men ble nektet av sjefredaktør Anne Aasheim.

– Det var et privat bryllup, og vi hadde ingen grunn til å dekke det, sa Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim til Dagens Næringsliv i forrige uke.

Både samfunnsavdelingen og en skribent i kommentatorgruppen fikk beskjed om at sjefredaktøren ikke ville ha noen dekning av kjendisfesten. I tillegg skal også en henvisning til saken i anledning dommen i saken mellom ekteparet Lillo-Stenberg/Sæther og Se og Hør ha blitt strøket før trykking, skriver Journalisten.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.