RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redaktør ber høyesterett ta opp Orderud-saken

Sist oppdatert:
Redaktør Ernst Rolf i Moss Dagblad samler i disse dager inn underskrifter for å få Orderudsaken gjenopptatt.

- Vi har som grunnleggende prinsipp for vår rettsorden, at det er betydelig bedre at ti skyldige går fri enn at én uskyldig dømmes. Dette sier redaktør i Moss Dagblad, Ernst Rolf. Sammen med en håndfull andre samfunnstopper samler han nå underskrifter for å få Orderudsaken gjenopptatt, skriver Vårt Land.

– Skyldspørsmålet er for oss fullstendig uinteressant. Vi vil ikke ta noe standpunkt i saken, men ønsker å uttrykke vår uro for premissene i denne dommen, som etter vår mening er fattet på et svært tynt grunnlag, sier Ernst Rolf.

Han mener det er for mye tvil rundt saken, og at tvil skal komme de tiltalte til gode. Rolf husker godt tvilen blant innbyggerne i Fredrikstad etter at Per Liland ble dømt for øksedrapene i «Lille Helvete» i 1970.

– «Alle» visste at Liland var uskyldig, men som ung journalist i avisa Demokraten, følte

jeg at jeg ikke hadde tyngde nok til å ta det opp. Rolf mener justismord er det verste som kan skje et sivilisert samfunn.

– Jeg håper virkelig ikke vi får en Lilandsak på nytt, sier han til Vårt Land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere