RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redaktør for en dag

Foto: Meek, Tore (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Både Siv Jensen og Bård Vegard Solhjell blir Nettavisen-redaktør for en dag.

Årets valgkampinnspurt blir interessant for leserne av Nettavisen. På rekke og rad skal nemlig noen av landets fremste politikere være redaktører for en dag.

Nettopp muligheten til å sette dagsorden for Nettavisens 300.000 daglige lesere er trolig årsaken til at politikerne velger å bruke en arbeidsdag her i avisen.

Hvorfor gjør vi dette?

Å verne om redaksjonell frihet og integritet er førsteprioritet for enhver sjefredaktør. Derfor får heller ikke gjesteredaktørene bestemme hva vi skal skrive - men hva vi skal skrive om. Forhåpentligvis bruker våre gjesteredaktører muligheten til å sette viktige saker og emner på dagsorden.

Når både Rødt og Fremskrittspartiet får den muligheten, får vi tro at tiltaket vil gi en bredde i stoffvalget - og åpne øynene for oss alle på temaer som er glemt eller fortrengt i den daglige nyhetsstrømmen.

Nettavisen har alltid hatt mange lesere blant toppledere og sentrale politikere, og flere av gjesteredaktørene forteller at Nettavisen er et av deres prefererte nyhetvalg. Det viser at internett også oppfattes som en viktig kanal for informasjon og kommunikasjon, og i møtet med velgerne.

Sett fra sidelinjen virker det som de store partiene sliter med å finne løsningen på hvordan nye medier som nettaviser, blogger, Twitter og YouTube kan brukes effektivt for å få ut budskapet. Men i stedet for å håne dem for å prøve og feile, er det grunn til å applaudere at partiene har fått øynene opp for nye kommunikasjonsformer.

Vinneroppskriften består ihvertfall av dialog og at man virkelig tar samtalepartnerne på alvor - ikke bare later som.

Selv om internett har vært en ingrediensene også i tidligere valgkamper, er det grunn til å anta at mobiltelefonen og dataskjermen blir svært viktige redskaper for å skaffe partiene velgere.

Tyngden på politikerne som kommer til Nettavisen i slutten av valgkampen viser at de har skjønt det, og det er oppmuntrende for demokratiet.

Her er listen:

Fredag 28. aug.: SV – Bård Vegar Solhjell

Tirsdag 1. sep.: AP – Helga Pedersen

Onsdag 2. sep.: KRF – Knut Arild Hareide

Torsdag 3.sep – SP – Trygve Slagsvold Vedum

Fredag 4. sep.: H – Per-Kristian Foss

Mandag 7.sep – Siv Jensen

Onsdag 9. sep.: Rødt – Bjørnar Moxnes

Fredag 11. sep.: V – Trine Skei Grande

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere