RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redd Barna: - Syriske barn torturert til døde

New York (NTB): Syriske barn blir torturert til døde, ifølge Redd Barna. Organisasjonen krever at FN dokumenterer forbrytelsene mot barna og at de ansvarlige stilles til ansvar.

Internasjonale Redd Barna starter tirsdag en underskriftskampanje for å legge press på FN og generalsekretær Ban Ki-moon.

- Krigen i Syria er en krig mot barn. Syriske barn blir utsatt for ufattelige, grusomme voldshandlinger. Barna trenger sårt hjelp og oppfølging for å komme seg igjennom de sjokkerende opplevelsene. Nå må barns vitneutsagn straks dokumenteres, slik at de som har begått overgrepene mot barna stilles til ansvar for sine handlinger etter krigens slutt, sier generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang.

Syriske barn er svært traumatiserte etter å ha vært vitne til drap, tortur og andre overgrep under borgerkrigen, ifølge Redd Barna, som har hentet inn vitnemål fra mange av dem som har flyktet over grensene til Jordan og Libanon.

- En seks år gammel gutt ble torturert mer enn noen andre i rommet. Han overlevde i tre dager før han døde, forteller 16 år gamle Weal til Redd Barna.

Ifølge organisasjonen er det i Syria begått brudd mot samtlige punkter i FN-resolusjon 1612 om barns situasjon i krig. Wang mener at FN nå må sette inn mer ressurser for å overvåke og dokumentere overgrepene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere