*Nettavisen* Nyheter.

Redd Barna ber Norge ta imot flere flyktninger fra Syria

Sundvollen (NTB): Redd Barna mener Norge må øke antallet kvoteflyktninger vi tar imot fra Syria og spesielt prioritere barnefamilier og barn som er på flukt alene.

Redd Barna holdt landsmøte på Sundvollen i Buskerud i helgen og vedtok en uttalelse med fire punkter til hvordan Norge bør forholde seg til krisen i Syria.

I tillegg til å ta imot flere flyktninger, mener Redd Barna at Norge må arbeide for at partene i borgerkrigen snarest gir organisasjoner adgang til å gi humanitær hjelp i hele Syria. Utdanning må være en sentral del av nødhjelpsarbeidet.

Redd Barna mener dessuten at Norge må arbeide for at forbrytelsene mot barn dokumenteres og de ansvarlige må stilles til ansvar for de overgrepene som er begått mot barn.

- Krisen i Syria er en krise vi knapt har sett maken til, sier generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna.

- Det er akutt behov for å ta imot mennesker på flukt. Jeg er glad for at Redd Barnas medlemmer nå ber Norge imøtekomme FNs flyktningorganisasjon UNHCRs oppfordring om å ta imot flere syriske flyktninger. Norge og norske myndigheter må avlaste Syrias naboland og vise solidaritet med mennesker på flukt, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.