RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redd Barna kan sende tre nordmenn til Filippinene

Oslo (NTB): Redd Barna Norge har tilbudt moderorganisasjonen å sende tre norske hjelpearbeidere til de tyfonrammede områdene på Filippinene.

- Det er den internasjonale organisasjonen som koordinerer dette, men vi har meldt inn at vi har tre personer tilgjengelig som kan reise på kort varsel, sier Redd Barna Norges nødhjelpssjef Søren Pedersen til NTB.

To av nordmennene har ekspertise på henholdsvis utdanning og barns beskyttelse, mens den tredje har ekspertise på nødhjelpsoperasjoner.

- Etter katastrofer er det viktig at barna raskest mulig kan komme tilbake til en slags normalsituasjon. Da er ingen ting viktigere enn å kunne gå på skole noen timer om dagen. Det er også viktig å starte tidlig med tiltak for beskyttelse av barn. I situasjonen som er der nede kan mange barn ha kommet bort fra sine foreldre, og de er sårbare for å bli utnyttet i forskjellige former, sier Pedersen.

Redd Barna Norge har besluttet å bevilge 3 millioner kroner av egne midler og jobber med å fremme en søknad til Utenriksdepartementet (UD) om ytterligere 5 millioner kroner. Internasjonalt jobber Redd Barna med å samle inn 30 millioner dollar (184.4 millioner kroner). Målesettingen er at midlene skal nå rundt 500.000 mennesker gjennom ulike programmer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere