Gå til sidens hovedinnhold

Redd Barna: Over 60 barn drept i Gaza og Israel

61 barn i Gaza og to barn sør i Israel er blitt drept i kamphandlingene den siste uken. 366 barn er såret i angrep mot Gaza.

Det betyr at tre nye barn er blitt såret i krigføringen for hver time som har gått siden konflikten blusset opp til rene krigshandlinger forrige mandag.

Les også: FN: 42.000 palestinere har rømt hjemmene sine

Det viser nye tall fra helsemyndighetene på Gazastripen tirsdag.

Det betyr at tre nye barn er blitt såret i krigføringen for hver time som har gått siden konflikten blusset opp til rene krigshandlinger forrige mandag.

Til sammen er flere enn 1.000 mennesker såret i angrepene mot Gazastripen, ifølge Redd Barnas oversikt.

- Jeg våkner redd

En gutt på ti år i Gaza forteller til Redd Barna at luftangrepene gjør ham vettskremt.

– Hver gang vi vil gå ut og kommer til døra, er det et nytt angrep, og vi må løpe inn igjen så fort vi kan. Hver gang jeg legger hodet på puta, er det et nytt angrep og jeg våkner redd, sier gutten.

Redd Barna advarer mot en trippel krise for barna i Gaza. Bombene i seg selv, strøm og infrastruktur som blir ødelagt og det faktum at skadde og syke barn ikke får forlate Gaza for å få behandling.

– Om lag 60 barn i Gaza er blitt drept på en uke. Hvor mange familier må miste sine kjære før verdenssamfunnet tar grep? Hvor kan barna løpe i dekning når luftangrepene regner over hjemmene deres, spør Jason Lee, landsjef for Palestina i Redd Barna.

IDF: Angrepene fortsetter

Det meldes om nye israelske luftangrep mot Gaza natt til tirsdag, og raketter skutt opp mot Israel tirsdag morgen. IDF sier angrepene mot Gaza fortsetter.

Den israelske hæren opplyser at den ødela rundt 15 kilometer med tunneler brukt av Hamas i Gaza by og Khan Younis i nattens angrep.

Angrepene ble utført med rundt 60 fly, som slapp over 100 bomber på 65 mål i løpet av 30 minutter fra klokken 3.45, skriver Times of Israel. Også ti rakettoppskytingsanlegg ble truffet.

IDF opplyser ifølge Haaretz at angrepene vil fortsette de neste tolv timene.

Etter en rolig natt gikk luftalarmen i byer sør i Israel igjen tirsdag morgen. 90 raketter er ifølge IDF skutt opp fra Gaza siden mandag kveld. En av rakettene traff et bolighus i Sha’ar Hanegev, men det er ikke meldt om sårede.

(©NTB)

Les også

- Dette er full krig. Stans galskapen nå!