- Jeg bor alene og har ingen venninner i nærheten. Faren for å bli voldtatt på veien hjem fra byen opplever jeg så stor at jeg er blitt redd for å dra ut. Frykten hindrer meg rett og slett i å være sosial, sier Hanekamhaug til Dagbladet.

Hanekamhaug er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, og nå bosatt i Oslo.

- Øker mest
Hun viser til at det siden 2005 har vært en økning på 131 prosent i grove voldtekter. Samtidig påpeker hun at ni av ti voldtektsanmeldelser blir henlagt.

Overfor Nettavisen utdyper hun frykten slik:

- Dette gjelder ikke bare meg. Vi har et samfunn, hvor rettssikkerheten ikke er sterk nok for oss unge kvinner. Vi er redd for å gå alene på byen og vet ikke hvordan vi skal komme oss trygt hjem, sier 22-åringen til Nettavisen.

«Ikke ta taxi alene»
- Før jul kom beskjeden om at det heller ikke er trygt å ta taxi alene. Hva skal vi da gjøre? Regjeringen svikter unge jenter ved ikke å gjøre mer for å bekjempe overgrep, mener hun.

- Hvordan løser du dette selv?

- Jeg avtaler med venninner, slik at vi kan ta følge hjem. Men det lar seg jo ikke gjøre når vi bor på hver vår kant av byen, sier hun oppgitt.

- Hva gjør du i de tilfellene?

- Da tar jeg heller taxi enn å gå alene.

Hanekamhaug har ikke personlig opplevd noen truende situasjoner:

- Men jeg ser meg stadig tilbake når jeg går på mørke gater.

Frp har kommet med en kravliste med åtte punkter når det gjelder tiltak mot voldtekt. Et kravene er lukkede asylmottak:

Samtlige overfallsvoldtekter i Oslo ble begått av ikke-vestlige innvandrere. FrP krever at asylsøkere plasseres i lukkede mottak frem til deres søknad er behandlet. Asylsøkere som får avslag må holdes inne til de kan sendes ut, heter det.

Se alle åtte punktene fra Frp i faktaboksen til høyre øverst i saken.

- Ansvarsfraskrivelse
Justisminister Knut Storberget påpeker at de fleste voldtekter skjer i norske hjem - av nordmenn. Hva er din kommentar til det?

- Selv om de fleste voldtekter skjer på nachspiel, synes jeg det er ansvarsfraskrivelse av Storberget å sette voldtektsgrupper opp mot hverandre, sier hun.

- Dessuten - det er overfallsvoldtektene som øker mest, sier hun engasjert.

Frp kommer med åtte tiltak for å styrke de unge kvinnenes rettigheter.

- På lik linje med Økokrim og Kripos, ønsker vi en egen enhet som skal etterforske sedelighetsforbrytere - slik at fokuset på voldtektsdommer styrkes. Vi vil også gi mer ressurser til politiet - og skjerpe straffenivået for voldtekter, sier Hanekamhaug.