Gå til sidens hovedinnhold

Redd for barna

Etter sommerferien settes det alltid sterkt fokus på skolevei og trafikksikkerhet. Men hva skjer resten av året? Vi er redd hver dag når barna skal på skolen, sier Håkon Mølsæter.

Munkerud: Nordstrands Blad møter han i krysset Munkerudveien/Breiens vei. Her er det livsfarlig å gå, sier Mølsæter. Han følger barn hver morgen. Se der i Breiens vei. Der kommer mange unger, og de har ikke noe fortau. Og akkurat når det er mest skoleunger i veien, er det mange som tar snarveien for å slippe å stå på rødt lys i Sæterkrysset. Noen ganger er det reneste køen av biler her. Og nå som det er så glatt, skal det veldig lite til før det skjer en alvorlig ulykke.

Mens vi står ved krysset, kommer en jevn strøm av barn på vei til Munkerud skole. Samtidig kommer bilene i alle retninger, og en stor lastebil med gravemaskin på henger gjør ikke situasjonen lettere. Skolepatruljen har mer enn nok med å passe på når det er en stille stund. Da kan ventende barn slippes over Munkerudveien.

Krysset her er jo stygt, men det kunne gjøres grep i Breiens vei slik at trafikksikkerheten blir bedre. Det beste ville selvfølgelig være om det kommer fortau helt fra Ekebergveien langs kirkegården, sier Mølsæter og får nikkende samtykke av Morten Svendsen, en annen far som er redd for barn på skolevei.

Tidligere var Breiens vei enveiskjørt mellom Munkerudveien og Munkerudåsen, men politiet fikk fjernet skiltet med begrunnelse av at det var så mange som ikke brydde seg om det. Skilt og kontroll fra politiets side hver dag en uke tror jeg ville hjelpe, fortsetter Mølsæter.

I Herregårdsveien er det jo til og med satt opp en tidsinnstilt bom for å sikre skolebarn på Ljan. Kanskje en bomløsning kunne være aktuelt her i Breiens vei også, sier Svendsen.

Initiativ overfor skolen

Nordstrands Blad skrev om trafikksikkerheten i Breiens vei sist høst, men eneste reaksjon vi fikk, var fra Samferdselsetaten hvor det ble sagt at fortau i Breiens vei ikke var en prioritert oppgave.

Har dere tanker om å ta et nytt initiativ nå?

Jeg tror det er tid for å gjøre en ny henvendelse til skolen. Det vil i alle fall bli fryktelig galt om vi ikke gjør hva vi kan for å hindre en ulykke, sier Håkon Mølsæter før han sender sønnen opp til skolen og han og Morten Svendsen kan avslutte sin daglige morgentur med hund og barn.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?