RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redd for sex etter fødsel?

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Da er du ikke alene. Her er noen fakta om samliv når du har fått barn.

(SIDE2):Få spør og få blir fortalt det, men for kvinner kan sex første gang etter en fødsel være ganske skremmende, tatt i betraktning at man ikke helt vet hvordan underlivet fungerer etter å ha presset ut et barn. Har kvinnen hatt en fødsel uten komplikasjoner, så pleier legen å regne seks uker etter fødsel som en normal venteperiode før man setter i gang.

Mange kvinner sier at de føler seg større der nede enn de gjorde før, men dette går seg gjerne til etter noen måneder. Et lite omtalt faktum er at flere mener også at sex blir bedre etter barnefødsler.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Sex kommer langt ned på lista
For mange kvinner (og menn) er de første månedene med en baby i huset ganske prøvende. Ikke bare sover man mye mindre og mer avbrutt enn før. Det er også mange nye praktiske ting å sette seg inn i som å sterilisere tåteflasker og lese barnebøker.

Sex kommer langt opp på lista
Noen kvinner kan faktisk få en aldri så liten boost av å få barn. Ikke bare kan du gå i trapper uten å bli andpusten, du føler deg også langt smekrere enn du gjorde bare dagene før fødselen. Ikke minst har du former du ikke hadde før.

Forvent å bli avbrutt
Det er lite som kan drepe begynnelsen på en lidenskapelig stund enn barnegråt. Dette er den nye hverdagen. Samtidig må mannen regne med å få en kald skulder eller til og med et irritert utbrudd når han gjør tilnærmelser. Kvinnen kan føle seg ganske mør i lang tid etter en fødsel, både fysisk og mentalt. Dessuten oppfattes ikke lekkende bryster som så veldig sexy. Men dette endrer seg.

Pappaer er sexy
Mange menn vil oppleve at kvinnene ser på dem med nye øyne. Er du god med barnet, er det stor sannsynlighet for at velviljen hos mor er adskillig større enn om hun oppfatter at du ikke tar din del av oppgaven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere