RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redd for Statoils tillit

Sist oppdatert:
Ansatte i Statoil frykter nå at selskapet har fått svekket tillit både fra egne ansatte og omgivelsene på grunn av det mislykkede fusjonsforsøket med Norsk Hydro
Bakgrunnen for bekymringen er at de ansatte i Statoil ikke fikk vite om samtalene med Hydro av Statoils ledelsen, men derimot av
den tidligere forbundslederen i LO-forbundet NOPEF, Lars Anders Myhre.

- Vi trodde alle krefter nå skulle brukes på å gjenreise tilliten til selskapet og finne en ny konsernleder. Dette bidrar ikke til å styrke tilliten til selskapet hverken fra de ansatte eller fra omgivelsene, sier leder av Statoils største fagforening NOPEF, Lill-Heidi Bakkerud til Aftenposten.

Måten styret og ledelsen har taklet alle spørsmålene på etter at fusjonssamtalene ble kjent, har bidratt til å øke, ikke redusere spekulasjonene. Det beklager fagforeningslederen, ifølge Aftenposten.

Fagforeningen kommer nå til å ta spørsmålene opp med bedriftsforsamlingen i Statoil, hvor ledelsen og styret vil måtte svare for seg. Den avholdes 16. mars.

Men saken får også et politisk etterspill.

SVs stortingsgruppe har skrevet brev til olje- og energiminister Einar Steensnæs. Her ber de om en klargjøring av statsrådens holdning til disse fusjonssamtalene og måten dette har skjedd på. Det forteller nestleder i SV, opplyser Øystein Djupedal til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere