GÅ TIL DYRESIDEN

World Wildlife Fund (WWF) offentliggjorde mandag mer enn 1000 nye arter som de har kartlagt i Mekongområdet i det sørøstlige Asia. Arbeidet har pågått i over ti år og resultatet er blant annet 519 planter, 88 frosker, 46 øgler, 22 slanger, 15 pattedyr, 4 fugler og skilpadder, 2 salamandere og en padde, skriver The Australian. Se bildegalleri nederst.

- Vi trodde slike oppdagelser tilhørte historien. Dette bekrefter Mekong områdets plass som verneverdig, sier Stuart Chapman, som leder WWF sitt Mekong program, ifølge The Australian.

En edderkopp stor som en tallerken og en rotte stor som en underarm er blant de mest interessante funnene. Den laotiske steinrotta var anslått som utdødd i 11 millioner år, inntil noen oppdaget at den ble solgt som en delikatesse på et matmarked i Laos. Dermed kom den tilbake på lista over laotiske dyrearter.

Mekongområdet er 600.000 kvadratkilometer med sump og regnskog, og ligger langs 4500 km av Mekongelven. Området ligger i landene Kambodsja, Laos, Burma, Vietnam og Kina.

Les mer fra Dittdyr.no:

Nyttårsmareritt

For et hundeliv!

Her dør de 40 år før

1306