RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redder tigre

Foto: Heng Sinith (AP)
Hunden Maggie skal sniffe opp tigeravføring.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Maggie er en tysk hvithårs pointer. Den har nå ankommet Kambodsja for å sniffe opp tigeravføring som skal brukes til bevaring av den truede tigeren, skriver AP .

– Vi tror dette er den beste måten, når vi har et stort område med få tigre, sier Hannah O´Kelly, villmarksrådgiver for Wildlife Conservation Society (WSC).

Forskerne håper at data fra etterlatenskapene kan brukes til å kartlegge utbredelse og potensielle trusler for tigeren.

Enormt område
6- åringen skal neste uke starte å sniffe i det 3000 kvadratkilometer store Seima området for bevaring biodiversitet i nordøstre Kambodsja.

Les mer fra Dittdyr.no:

Kløktige aper regner matte

Unngå kuldesjokk i vinterferien

Førerhund på gamlehjem

Hundene koster 210.000 kroner og er finansiert av Wildlife Conservation Society og Phantera, en interessegruppe for ville katter. De skal også bringe inn en hund fra Russland for å bistå Maggie

Grunnlaget for å bringe inn hundene er at forskere har mislyktes i å finne tigre med kamerafeller og andre metoder for feltsøk. Det har ikke blitt sett spor etter tiger i området siden 2007, og det er usikkert hvor mange individer som lever i sørøst Asia.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avføring
Metoden med å spore opp avføring har økt i popularitet blant konservasjonsbiologer de siste årene. I disse restene kan man finne DNA som kan hjelpe til med kartleggingen.

- Avføring blir en gullgruve når vi utvikler teknologi for å finne DNA og hormoner fra den, sier Linda Kerley, som har vært med å trene hundene i Russland.

Prosjektet er en del av et større prosjekt kalt «Tigere for alltid», som har som mål å øke andelen tigere med 50 % i Kambodsja, Kina, Indonesia, Laos, Myanmar, Russland og Thailand. Prosjektet går over ti år, koster 70 millioner kroner og ledes av WSC og Phantera.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere