Reddet 300 passasjerer

Foto: - (Privat)

Oppdaget drivstofflekkasje 35.000 fot over bakken.

Flyturen fra Chicaco til Narita i Japan ble dramatisk, og kunne endt virkelig ille for de over 300 passasjerene hadde det ikke vært for Bartek Bachleda.

Bachleda, offiser i det amerikanske flyvåpenet, satt ved flyvinduet da han oppdaget en lekkasje fra en drivstofftank i flyets venstrevinge, melder den offisielle nettsiden til det amerikanske flyforsvaret.

- Jeg la merke til en lekkasje på venstre side av flyet rett bak vingen under take off, sier Bachleda.

Ble ikke tatt alvorlig
Han alarmerte ikke mannskapet med en gang, men holdt øye med lekkasjen til han var hundre prosent sikker i sin sak. En time ut i flighten fortalte han om lekkasjen til en flyvertinne, som ikke tok advarselen alvorlig.

Bachleda begynte da å filme lekkasjen, før han fikk flyvertinnens oppmerksomhet med frasen «Ma’am, dette er en nødsituasjon.»

- Hun ble alvorlig og delte ikke lenger ut drinker. Jeg sa at hun måtte informere kapteinen før vi fløy ut over havet, sier Bachleda.

Avbrøt turen
Kapteinen kom til Bachleda bak i flyet, og fikk se lekkasjen med egne øyne. Han var allerede da i gang med å undersøke indikasjoner på at flyet mistet drivstoff unaturlig fort.

Kapteinen tok da avgjørelsen om å gå ned til flyplassen i San Francisco.

Artikkelen på US Air Forces nettsider forteller ingenting om hvilket flyselskap det dreide seg om, eller når hendelsen fant sted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Fly

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag