Reddet 300 tyfonofre

Foto: - (AP)

Taiwanske militærhelikoptre gikk i skytteltrafikk og reddet 300 tyfonofre fra isolerte områder tirsdag.

11.08.09 16:29

Etter rundt 120 flyvninger tirsdag var mer enn 300 mennesker brakt ut av fjellområdene i Kaohsiung. De som ble reddet kom fra landsbyen Shiao Lin og omkringliggende landsbyer, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Les også: - Hele landsbyen er borte

Den verste flommen på 50 år
Landsbyen sør på Taiwan ble nær utslettet etter jordskred i kjølvannet av tyfonen Morakot. Tyfonen førte til den verste flommen på Taiwan på 50 år og etterlot seg to meter med regn over øya i løpet av helga før stormsenteret beveget seg mot Kina.

HTML EMBED

Helikopter krasjet
Et av redningshelikoptrene krasjet tirsdag i området med tre et mannskap på tre om bord.

En talsmann for myndighetenes redningsinnsats, Chen Chung-hsien, uttaler at det ennå ikke er klart om de tre overlevde. Helikopteret var på vei for å levere mat og evakuere landsbyboere.

400 savnet fra én landsby
Myndighetene på Taiwan oppgir at antallet bekreftede omkomne etter tyfonen er 50, mens 58 fortsatt er savnet. Dette inkluderer ikke de savnede i Shiao Lin, der så mange som 400 landsbybeboere fortsatt er savnet. Mange veier og broer i området er ødelagt, noe som har vanskeliggjort redningsarbeidet.

Etter å ha rammet Taiwan fortsette Morakot mot Kinas Fujian-provins med kraftigregn og vind. Det er rapportert om åtte døde i denne provinsen, melder AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.