RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet av tyskerne

Sist oppdatert:
Sensonor kollapset på Oslo Børs og ble kjøpt opp av tyskere. NA24 forteller deg hva som har skjedd etter oppkjøpet:
Ill. foto: Sensor fra Sensonor

Husker du selskapet Sensonor? Horten-selskapet som drev med trykksensorer til dekk ble kjøpt opp av tyske Infineon i juli 2003. Før det var selskapet en katastrofe på børsen. Omsetningen var svak og de klarte ikke å innfri forventningene til markedet.

I slutten av 2002 måtte Sensonor gå til garantistene i en emisjon for å få inn nok midler, og alt var trist. Storeier Orkla kastet kortene og kursen kollapset. Infineon kunne plukke selskapet opp til det som kan se ut som småpenger.

Men hvordan gikk det med selskapet etter at de ble kjøpt opp?

- Nådde målene

Teknologidirektør Sverre Horntvet forteller at det går svært bra.

- Vi har utviklet oss i tråd med hva vi sa før vi gikk av børs, sier direktøren til NA24. Han kan ikke oppgi så veldig mange tall, da selskapet er en del av et børsnotert selskap i Tyskland.

Men han røper at omsetningen har steget svært mye fra 2003. Den gang var omsetningen på mellom 40 til 50 millioner kroner. Hvor mye den er i dag vil ikke Horntvet fortelle men han røper at det er 'mangegangeren' i forhold til tidligere.

Hundrevis av millioner investert

- Vi har en markedsandel globalt sett på mellom 60 og 70 prosent. Og vi nærmer oss en produksjon på rundt 1 million sensorer i uken, sier Horntvet til NA24.

Infineon har også investert mye ved Sensonors anlegg i Horten, forteller Horntvet, men kan heller ikke her gi konkrete tall med henvisning til den tyske børsnoteringen til moderselskapet.

- De (Infineon) har fortsatt å investere etter de kjøpte oss. Jeg har ikke lov å si hvor mye, men det er i hundremillionersklassen, sier teknologidirektøren til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere