RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet femåring fra å drukne - moren satt i badstuen

REDDET: – Jeg spurte hvor moren deres var. Da pekte storesøsteren mot noen stoler helt i enden av lokalene på Drammensbadet, forteller Jenny Ulstein.
REDDET: – Jeg spurte hvor moren deres var. Da pekte storesøsteren mot noen stoler helt i enden av lokalene på Drammensbadet, forteller Jenny Ulstein. Foto: Rune Folkedal (Drammens Tidende)
Jenny Ulstein viste handlekraft og reddet en liten jente fra å drukne i Drammensbadet mandag. Hun reagerer på hvor ansvarsløse enkelte foreldre kan være.

DRAMMEN (bt.no): Jenny koser seg i bassenget med femåringen sin mandag ettermiddag. Plutselig ser hun en unge på fire-fem år som hopper fra kanten der det er dypest. Hun holder blikket, men jenta kommer ikke opp igjen til vannoverflaten.

Jenny reagerer raskt. Hun setter femåringen sin på kanten og svømmer bort for å dra opp den lille jenta.

– Hun lå med hodet 30-40 cm under vannoverflata. Da jeg dro henne opp sprellet hun febrilsk, gulpet opp vann, gråt og virket ganske redd, forteller Jenny Ulstein til Drammens Tidende.

Jenny holdt rundt den lille jenta og forventet å se en hysterisk mamma komme stormende. Men ingen mamma kom.

LES OGSÅ:Bygger tennisbane på taket

Unnskyldninger

Etter noen minutter kom storesøsteren hennes, som var et par år eldre.

– Jeg spurte hvor moren deres var. Da pekte storesøsteren mot noen stoler helt i enden av lokalene på Drammensbadet.

Jenny ønsket å snakke med den lille jentas mor selv. Da hun hadde fått summet seg gikk hun bort til trebarnsmoren.

– Jeg var ganske tydelig på at den lille jenta hennes faktisk kunne ha druknet. Jeg var også klar på å adressere ansvaret der det høre hjemme. At hun var nødt til å passe bedre på barna sine, sier Ulstein.

I følge Jenny takket trebarnsmoren, men kom med flere unnskyldninger for at hun ikke hadde passet godt nok på barna.

– Indirekte la hun skylden på barna sine. De hadde fått beskjed om å sitte stille på en stol og spise kjeks, mens hun var i badstuen, sier Ulstein som reagerer på at en mor kan være så ansvarsfraskrivende.

- Når man har med seg et barn som ikke er svømmedyktig, kan man ikke være helt i andre enden av bassenganlegget og håpe og tro at alt går bra.

LES OGSÅ:Børster støv av Campus Marienlyst

Politiet måtte stenge Konnerudbakkene

En vekker

Ulstein ble også overrasket over at andre voksne ikke grep inn, da de så at hun jobbet for å redde den lille jenta.

– Flere voksne sto like ved og pratet. Jeg reagerer på at en liten jente kan ligge og kave og nesten drukne uten at andre får med seg hva som skjer. Da jeg fisket opp jenta var det heller ingen som kom bort og spurte om jeg trengte hjelp, selv om jeg så at de fikk med seg det som skjedde, sier Ulstein.

- Som mor håper og tror man at andre ville gjort det samme dersom noe slikt hadde skjedd med ens egen unge. Men denne episoden har satt en liten vekker i meg på at det faktisk ikke er en selvfølge at andre hjelper til.

Ulstein håper at episoden kan være en vekker om hvor fort det kan gå galt. Men også hvor viktig det er å holde et øye med andres barn, ikke bare egne.

LES OGSÅ:Plaget badegjester - nektet å dra

Ødegaard kan bli lånt ut til Villarreal

– Klare regler

Drammensbadet har klare regler i forhold til barn som ikke er svømmedyktige.

Camilla Borgersen er fungerende daglig leder ved Drammensbadet. Hun understreker at hun ikke kjenner til den aktuelle episoden. På generelt grunnlag sier hun at reglene er veldig klare, og de er lett tilgjengelige, både i svømmehallen og på hallens nettsider. Hun sier videre at de som besøker hallen henstilles til å gjøre seg kjent med reglene før de besøker hallen.

– Ingen barn skal være i svømmehallen uten tilsyn av en som er over 18 år og kan svømme, sier Borgersen.

Hun sier at tre eller fire badevakter til enhver tid patruljerer i svømmehallen.

– I utgangspunktet bør de få med seg hendelser som dette, men det kan være slik at kunden som reddet barnet, kom så raskt til at badevaktene ikke rakk å gripe inn før hun gjorde det, sier hun.

Videre sier hun at det til tider oppstår situasjoner hvor badevaktene må hente uoppmerksomme foreldre og gjøre dem oppmerksomme på at de må passe på barna sine.

Du kan lese flere saker fra DT her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere