Reddet fra flammene

Foto: AP (AP)

Men skilpadde smeltet og millioner av dyr døde i de eksplosive skogbrannene.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Koalaen «Sam» ble pukket opp i Gippsland, Australia. Nå er den i sikkerhet på Rawson Wildlife Center, 160 kilometer fra Melbourne. Hjelpesenteret tar seg blant annet av pungdyr, kenguruer og øgler, skriver AP .

Les også: Brent i hjel

Skilpadde smeltet
Varmen var så eksplosiv at en skilpadde smeltet inn i skallet.

- Vi hadde en skilpadde inne som hadde smeltet, men fremdeles var i live. Hele dyret var som skrudd sammen, det var forferdelig, sier Coleen Wood, daglig leder i Rawson Wildlife Center, til AP.

Dyreklinikker fra hele brannområdet har fått inn en menge brente dyr. Mange kenguruer hadde brente føtter, fordi de desperat prøvde å finne sitt gamle territorium i glødende aske.

- Det er grusomt. Det er en utrolig katatrofé både for dyr og mennesker, sier Neil Morgan, president i Statlig villmarksredningssenter i Victoria, I følge AP.

Les også: Nærmer seg 100 døde

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mirboo North

Stjernen «Sam»
Koalaen Sam ble et symbol for brannen da han ble reddet av brannmenn. Nå har «Sam» blitt bestevenn med en annen reddet koala «Bob» Disse er nå uatskillelige.

Andre dyr har ikke vært like heldige. Millioner av dyreliv kan ha gått tapt, i følge myndighetene. Nå skal vilmarksmyndigheter inn i det brannherjede området.

- Det vil være en mengde sterkt skadede dyr som vil måtte avlives for å gjøre slutt på lidelsene. Mine tanker går ut til dem som må gjøre dette, sier Jon rowdon, president i Wildlife Victoria.

Brannene har tatt 182 menneskeliv og er fremdeles ikke helt slukket.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.