Gå til sidens hovedinnhold

Reddet inntil videre

Høybråten barnepark er midlertidig fredet av bydel Stovner. Men tilbudet henger i en tynn tråd.

høybråten: Rett før jul i fjor fikk de sjokkmeldingen. Høybråten barnpark legges ned på grunn av sviktende rekruttering av barn. Protestene var høylydte blant fortvilte foreldre på Høybråten. Nå har bydel Stovner gjort kuvending. Barneparken legges likevel ikke ned. Forutsetningen er at det jobbes med å gjøre tilbudet bedre kjent, slik at flere benytter seg av det. Hvis ikke, vil bydelen igjen true med nedleggelse.

For dårlig kjent

Daglig leder Tone Helland og vikar Christina Swabø Henriksen er lettet over at parken midlertidig er reddet. Likevel synes de bydelen har håndtert saken dårlig.
Det som har skjedd er at mange av barna er blitt skremt vekk, fordi foreldrene deres ikke kunne ta sjansen på å stå uten tilbud. Av de 21 barna som er her nå, er det fem som blir. De andre har fått barnehageplass. De ville nok egentlig fortsatt å være her, sier Helland.

Hva skjer?

Bydelen skal sette igang tiltak for å bedre rekrutteringen. Blant annet skal foreldre få beskjed om barneparken hvis de får avslag på søknad om barnehageplass. Helland håper at snuoperasjonen i bydelsutvalget er helhjertet og at det ligger en mening bak.
Jeg håper at det er en grunn til at vi får fortsette. De må gi oss en sjanse. Man legger jo ikke ned SFO fordi det er lite barn en sesong? Bydelen må ta et ansvar for å gjøre tilbudet godt kjent. Det er mange som ikke vet om oss, sier Helland.

Visste ikke om parken

Christina Swabø Svendsen ante ikke selv om parken. Nå jobber hun der som vikar, med egne barn.
Barna trives. Vi ser at de eldre er flinke til å ta av seg de minste, sier hun.
Her får ungene roser i kinnene, de blir vant til å være ute i all slags vær. De er jo nesten aldri syke, sier Helland.
Bydelen har selv sørget for å skremme bort mange av barna
Tone Helland

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien