Reddet livet til femåring

Foto: Espen Ødegård (Ringerikes Blad)

Da Ann Kristin (23) så at den lille gutten havnet utfor kanten på isen, handlet hun uten å nøle.

25.02.13 21:25

- Han hang ut i elva og holdt seg fast i kanten av isen. Jeg reagerte på instinkt og hoppet ned fra kanten av brygga, løp bortover isen, og da isen ble så tynn at fargen forandret seg la jeg meg ned strakk jeg ut handa mi og fikk akkurat tak i han, sier Pedersen.

Den dramatiske hendelsen skjedde ved Glatved brygge i 13.30-tiden mandag.

Les saken i ringblad.no

Hun fikk raskt dratt han opp av vannet og fikk han med seg opp på land.

- Jeg tok av han jakka for å kjenne hvor våt han var, men han var bare rukket å bli våt fra livet og ned. Nå er jeg bare veldig glad for at dette gikk bra, sier hun lettet.

Femåringen var aldri under vann med hodet, men i det kalde vannet og i den strie strømmen i elva ved Glatved brygge vil ikke et lite barn greie å holde seg lenge flytende. Han var ute i vannet i anslagsvis 20-30 sekunder.

Heldigvis gikk alt bra med gutten noe han kan takke Pedersen for.

- Hvordan føles det å ha reddet et liv?

- Det føles veldig bra. Jeg er veldig glad for at det gikk bra. Dette har vært en skikkelig «ut av seg selv» opplevelse og jeg vet ikke om det har gått helt opp for meg ennå, sier hun.

Femåringen var sammen med to eldre søsken og moren sin ved Glatved brygge da to av barna gikk ut på isen for å leke. Pedersen forteller at hun ble redd for hva som kunne skje og derfor fulgte godt med og fikk med seg en gang når gutten falt uti vannet.

Ifølge politiet gjorde ikke moren noe for å hindre barna i å gå ut på isen.

- Tenkte du på at det kunne være farlig for deg selv?

- Jeg handlet på rent instinkt. Jeg tenkte bare at jeg måtte redde han opp av vannet raskest mulig, men når jeg kom så langt ut at isen begynte å bli tynn skjønte jeg at det var lurt å legge seg ned på isen, sier den snarrådige redningskvinnen fra Hønefoss.

Les flere saker på ringblad.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.