RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marte Lindi (Finnmark Dagblad)

Reddet mann fra å drukne

Sist oppdatert:
Sten-Eirik (16) reddet fluefisker fra å drukne i Altaelva.

I morgentimene mandag havnet Kåre Fossum (73) uti Altaelva mens han var ute på fiske. Det hele skjedde på øversiden av Forbygninga i Øvre Alta, der mange nå står og fisker under frifisket av laks, skriver Finnmark Dagblad.

Hørte rop om hjelp
- Jeg var på nedsida og snakket med en annen fisker da vi hørte «Hjelp, hjelp» fra en mann som kom flytende nedover, forteller laksefisker Jørgen Persen Sara fra Alta.

Sønnen til Sara, Sten-Eirik Sara Guttormsen (16) sto ute i elva og fisket, men var snartenkt da han så mannen komme flytende nedover med strømmen.

- Han heiv fra seg fluestanga og sprang utover i elva. Det var nesten så jeg også skreik for jeg ble redd for at også han skulle bli tatt av strømmen. Men han fikk huka tak i mannen og tatt han med inn til land, forteller Sara til Finnmark Dagblad.

Han synes det var både voksent og modig gjort av sønnen på 16 år å klare å redde Fossum.

Takker for livet
- Jeg er glad for at jeg er i livet. Hadde ikke han vært der så hadde det gått galt. Jeg er utrolig takknemlig og gutten fortjener all ære og ros for det han gjorde, sier Kåre Fossum.

Han var både rystet og skjelven etter hendelsen og klarte nesten ikke å snakke om hendelsen mandag.

- Gutten er en stor helt. Det var både modig og dristig av ham å redde meg, sier Fossum til Finnmark Dagblad.

For øyeblikket er det høy vannføring i nedre del av Altaelva, etter alt regnet som har kommet i løpet av helga. Eibyelva har steget betraktelig og er nærmest tilbake til flomhøyden for en måned siden.

Denne saken er levert av Finnmark Dagblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere