RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet opp fra haier etter 30 timer

Foto: AP (AP)
Sist oppdatert:
Lita Casumium (39) lå i haiinfisert farvann i 30 timer før hun ble reddet.

Lita Casumium ble funnet flytende i vannoverflaten i det haiinfiserte farvannet et døgn etter at fergen hun var om bord sank utenfor Filippinene søndag. 39-åringen hadde drevet 13 kilometer i løpet av de 30 timene, melder Daily Mail.

- Jeg ba til Gud, og tenkte på familien min, sa hun til journalister etter redningsaksjonen.

Kontreadmiral Alex Pama, som bisto med redningsaksjonen, kaller det et mirakel.

- Hun hadde drevet blant enorme bølger i lang tid uten mat og drikke, sier Pama.

Spøkefull
Til tross for at hun så vidt kunne snakke grunnet sår hals, var hun i et spøkefullt humør da hun møtte journalister ved et militærsykehus i Zamboanga.

39-åringen fortalte at hun hadde mistet alle pengene sine på sjøen, men hadde i gjengjeld funnet to krabber i lommen sin.

Les også: 900 reddet fra synkende ferge

Ni mennesker omkom i tragedien, og kun én person er ennå ikke gjort rede for blant de 1000 passasjerene om bord på ulykkesfergen.

En omfattende redningsaksjon pågår fortsatt i håp om å finne den siste savnede personen etter fergeulykken. Det er fortsatt ukjent hva som forårsaket forliset søndag.

Verste ulykken i fredstid
Filippinene har blitt rammet av en rekke maritime ulykker den siste tiden. I fjor omkom 800 mennesker da en ferge kantret idet den seilte mot en kraftig tyfon utenfor den filippinske kysten.

I desember 1987 omkom 4341 mennesker da en ferge kolliderte med en oljetanker. Hendelsen er den verste maritime ulykken i fredstid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere