RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet seg ut i siste liten

Foto: Tobias Nordli (Sarspborg Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
Bare kort tid etter at de to mindreårige barna hadde blitt reddet ut av den brennende leiligheten, sto barnerommet i full fyr.

Til alt hell ble ingen personer skadet i forbindelse med den voldsomme brannen som gjorde tre familier hjemløse natt til lørdag.

Les hele saken og se video på www.sa.no.

Full fyr i barnerom
Brannvesenet fikk melding om brannen i bygården i St. Marie gate 37 i Sarpsborg klokka 00.21. Beboeren i leiligheten som brant i tredje etasje meldte ifra om at leiligheten sto i full fyr, og kunne opplyse at vedkommende hadde kommet seg ut av den brennende bygården sammen med to mindreårige barn.

Denne snarrådigheten bidro trolig til at brannen ikke fikk en langt mer tragisk utgang, for kort tid etter at de hadde reddet seg ut sto et barnerom i denne leiligheten i full fyr. Kort tid enere var det også full fyr i taket på bygården fra 1800-tallet.

- De har vært veldig heldige, konstaterer operasjonsleder Paul Horne ved Østfold politidistrikt.

Se bildeserie fra sa.no: Brann i bygård

Tre leiligheter i bygården, som eies av Borgarsyssel borettslag, er å anse som ubeboelige etter den dramatiske brannen. Leiligheten i tredje etasje er totalt ødelagt, mens det er varme- og vannskader på de to leilighetene under. Brannvesenet foretok lørdag morgen og formiddag restverdisikring, og politiet vil sende en krimtekniker til brannstedet i jakten på brannårsaken.

Innlosjert på hotell
Til sammen tre familier, fem voksne og tre barn, ble hjemløse etter brannen. Disse ble sjekket inn på Rica Saga Hotell for helgen.

Også beboerne i nabobygningene, nummer 35 og 39, ble vekket og evakuert, ettersom det var frykt for at brannen skulle spre seg, noe den ikke gjorde. De evakuerte fikk gå tilbake til sine hjem ved 02-tiden på natten, ettersom det da ikke lenger var noen fare for at brannen skulle spre seg til de tilliggende bygårdene.

Mye etterslokking
Brannvesenet brukte nesten tre timer på å få slokket den kraftige brannen, og foretok også etterslokking utover natten og morgenkvisten. Først like før klokka 08.00 lørdag morgen var brannvesenet ferdig på stedet etter en lang og hard økt.

Politiet har ingen formening om brannårsaken, men opplyser at brannen har startet i leiligheten i tredje etasje.

Les flere saker fra Sarpsborg her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere