Gå til sidens hovedinnhold

Reddet sommeren for Mina (6)

Pappa og onkel holdt fast båttyven til politiet kom.

(Østlands-Posten): Søndag ettermiddag satt Øystein Jørgensen i stua si på Østre Halsen og så tre menn bevege seg mot båten til hans bror ved brygga i Hølen båthavn. Snart forstod han et båttyveri var på gang.

- Jeg så først at de tre mennene forsvant nedfor bryggekanten, og ble mistenksom. Jeg gikk opp i andre etasje, og da fikk jeg se at mennene var oppe i jolla til min bror, forteller Øystein Jørgensen.

Ba om hjelp
- Jeg løp raskt ned til båtplassen, og spurte hva de tre holdt på med, men oppdaget at ingen av de tre snakket norsk. Den ene fikk imidlertid stotret fram på engelsk at det var båten til sin sjef de skulle hente, og da ropte jeg opp til min samboer at hun skulle be min bror komme ned, sier han til Østlands-Posten.

De tre mennene, som var i 20-årene, hadde allerede rukket å gjøre klar motoren i den lille jolla, og var klare til å dra av sted. Etter få minutter kom imidlertid også broren, Oddbjørn Jørgensen, til stedet, sammen med flere naboer.

- Den ene av de tre mennene hadde nå klart å trekke seg litt unna stedet, og snart forsvant nummer to også. De forsto naturligvis at de var avslørt, og snart løp de vekk fra området og ned mot Steinsnes så fort de kunne, sier Øystein Jørgensen.

Borgerarrest
Tredjemann klarte imidlertid ikke å komme unna, og Øystein og Oddbjørn Jørgensen forlangte at mannen, som trolig var polsk statsborger, satt i ro på stedet.

- Han forsøkte å komme unna han også, men vi klarte å holde han under kontroll. Etter et kvarters tid kom politiet, men dessverre klarte de bare å få tak i én av det tre mennene, sier de to brødrene.

De to forteller til Østlands-Posten at det ikke er vakthold på stedet der jolla ligger, men at det er vakthold lenger inn i båthavna.

- Heldigvis opplever vi lite båttyverier her. Jeg hadde et tyveriforsøk på en større båt jeg har for noen år siden, men ellers har vi vært forskånet. Heldigvis gikk det bra denne gangen også, sier Oddbjørn Jørgensen.

- Nå kan vi kose oss med båten
Datteren til Oddbjørn Jørgensen, Mina Jørgensen (6), er glad for at tyvene ikke fikk med seg båten denne gangen.

- Jeg og søstrene bruker denne båten ofte, så det hadde vært dumt om den ble borte. Fint at de klarte å stanse tyvene. Nå kan vi kose oss med båten resten av sommeren også, sier hun.

Tyveriforsøket på Østre Halsen skjedde i 17-tiden søndag, og det pågrepne mannen ble tatt med til politiets arrest i Tønsberg.

De to som stakk fra stakk fra stedet var mandag ennå ikke pågrepet.

Denne saken er levert av Østlands-Posten.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar