RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet to fra å drukne

Foto: Henrik Færevåg (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Bjørn Olav Hagen ble en av dagens helter da han reddet en kvinne og en gutt opp fra det kalde vannet.

(iBergen.no) Den snarrådige båteieren ble tilkalt da en tenåringsgutt og en kvinne i 30-årene havnet i vannet utenfor Frekhaug kai ved 12.20-tiden tirsdag.

- Noen ringte frenetisk på døren min og ba meg komme med en gang. De trengte hjelp fordi det lå to stykker og kjempet i vannet utenfor kaien. Båten min ligger fortøyd 100 meter fra huset mitt, så jeg løp ned, kastet loss og la ut mot kaien, forteller Hagen til iBergen.no.

Der så han de to cirka 30 meter fra kaien. På kort tid nådde han fram til dem og fikk dratt dem oppi cabincruiseren sin. Både dykkerbåt og dykkerbil var på vei til ulykkesstedet, men kunne gjøre vendreise da meldingen kom at personene var i sikkerhet.

Også luftambulansen som var tilkalt til stedet kunne returnere, mens den vanlige ambulansen kjørte kvinnen og gutten til legebehandling.

Bakgrunnen for fallet i sjøen skal ha vært en krangel som utartet seg mellom tenåringen og flere voksne på en institusjon. Gutten skal i raseri ha hoppet i vannet.

Den kvinnelige omsorgspersonen nølte ikke, men hoppet etter ungdommen og kan ha reddet livet hans ved det. Hun hadde rukket å få på seg redningsvest, i følge Bjørn Olav Hagen.

De to skal ha pådratt seg krampe og frostskader, men ellers være i god behold.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere