*Nettavisen* Nyheter.

Reddet ut jente fra brann

Foto: Anders Sandbu (Indre)

Geir Eriksen reddet ut ei 14 år gammel jente fra et brennende hus i går. Tidligere er han tildelt heltemedalje.

09.04.12 14:37

I alt tre personer oppholdt seg i den gamle treboligen på Killingmo i Aurskog da det begynte å brenne. En mann (32) og en kvinne (44) kom seg hurtig ut, mens en 14 år gammel jente befant seg litt lenger i huset som nå er totalt nedbrent.

LES OGSÅ: Bolig totalskadet

Handlet kjapt
Geir Eriksen fra Aurskog hadde samme kveld vært ute og hentet sønnen sin hos en venn, da han kom til Killingmo og så røyk stå opp på siden av boligen. Rask handling fra Eriksen sørget for at 14-åringen kom seg ut fra 2. etasje.

- Jeg trodde først det var en bråtebrann, men kjørte ned for å se hva dette egentlig var for noe. Da så jeg at det brant i inngangspartiet. Huset sto i full fyr på baksiden, hvor jeg gikk opp, forteller han til Indre Akershus Blad og fortsetter:

- Jeg visste fra før at det bor folk i 2. etasje i denne boligen. Først knuste jeg døra på baksiden for å se om jeg kunne komme meg inn. Men jeg kom meg ikke inn. Jeg og tre andre gikk da mot glassverandaen, på motsatt side. Det var da noen observerte en person inne i huset. Jeg fant et vindu, og kom meg opp på taket. Der fikk jeg tak i 14-åringen. Hun var mer eller mindre i sjokktilstand da jeg knuste vinduet. Jeg spurte så om det var flere i huset. Det viste seg at mora og faren var ute og gikk tur. Jeg fikk jenta ut på taket. På nedsida sto et par mannfolk og tok henne imot, før et par damer tok hånd om henne, forteller Eriksen, som ikke ønsker å stille opp på bilde.

Sin egen sikkerhet var han aldri redd for, til tross for at huset sto i full fyr.

- Det er overraskende hvor handlingslammet man gjerne blir når slikt skjer, men selv bare gikk jeg opp og tenkte ikke over egen sikkerhet. Jeg skulle bare konstatere om det var folk i huset eller ikke, påpeker redningsmannen, som – før brannvesenet kom – også fikk tauet bort en Ford Mondeo som sto på stedet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tidligere hedret
Dette er heller ikke første gang Eriksen utøver en redningsdåd etter boligbrann. 26. april 2010 ble han – sammen med John Eriksen – hedret med sølvmedalje og diplom fra Carnegies Heltefond etter å ha reddet et ektepar fra et brennende hus – også det i Aurskog.

Det var 3. juni 2009 det begynte å brenne i en garasje nær et hus på Linåkermoen i Aurskog. Etter fem minutter var hovedinngangen til huset sperret og etter 15 minutter var huset overtent.

- Hadde det ikke vært for to redningsmenn som kom raskt til stede, og hadde ikke begge redningsmennene reager raskt og uten tanke på egen sikkerhet, vile liv gått tapt, skrev Fylkesmannen i Oslo og Akershus i en pressemelding.

Les flere saker fra Indre Akershus Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.