RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redefinerer «blodbad»

(Sega)
Sist oppdatert:
Ultravoldelige «Madworld» veier opp og vel så det for alle barnespillene til Nintendo.

NB! Se de blodige bildene og videoene fra spillet nede i anmeldelsen.

Nintendos kjempesuksess Wii har i det siste tilnærmet utelukkende bydd på barnespill og tilsvarende sukkersøte titler. Med et par hederlige unntak har «voksenspill» vært mangelvare, til nå.

Grusomme muligheter

«Madworld», som er laget av det lovende japanske utviklerstudioet Platinum Games, er noe av det voldeligste som noensinne har blitt sluppet til konsoll. Fortellingen om den mystiske Jacks deltakelse i det brutale realityshowet «Death Watch» spiller andrefiolin, her handler det om å drepe de mange fiendene på verst tenkelige måte.

Blant annet kan du kappe dem i to med en motorsag (som for øvrig er montert fast i hånda til Jack), rive av kroppsdeler, kjøre trafikkskilt gjennom hodeskallene deres og utnytte omgivelsene på en rekke kreative og grusomme måter. Rundt omkring finner du spikervegger du kan slenge fiendene inn i, hurtigtog som gjør kort prosess, turbinmotorer, ødelagte strømskap, bare for å nevne noe.

Brutal poengjakt

Resultatet er uten unntak stygt og nok til å gi moralens voktere hjertestans, kroppsdeler flyr og blodet flyter. Likevel, takket være den stilige tegneseriegrafikken og at volden er så overdreven, er «Madworld» mer morsomt enn ekkelt eller guffent. Den grove og gode humoren hjelper også, både Jack, realityshowets kommentatorer og de merkelige figurene du møter, er artige.

1769

Spillet gir deg poeng etter hvor brutalt og spektakulært du tar livet av en fiende, og målet er å samle nok poeng til å låse opp neste bane. Hvis du har lyst kan du spille samme bane flere ganger for å forbedre poengsummen din, og denne poengjakten er artig og merkelig avhengighetsdannende. Dessverre blir det etter en stund litt kjedelig, utviklerne har ikke implementert globale rangeringslister så du konkurrerer stort sett mot deg selv.

Glimrende kontroll

Jeg har allerede nevnt den stilige grafikken, og både lydbildet og kontrollen holder samme høye nivå. Spesielt sistnevnte fortjener skryt, Platinum Games har klart å kombinere vanlig knappebruk med ulike bevegelser. Bevegelsene føles naturlige og stemmer overens med det som skjer på skjermen, takket være dette levde jeg meg mer inn i spillet.

Dessverre er ikke alt fryd og gammen hva gjelder det tekniske. I tillegg til at «Madworld» verken støtter 480p eller fyller hele skjermbildet, er kameraet av og til kranglete. Det har en uvane for å plassere seg i posisjoner hvor du ikke kan se fiendene, noe som blir veldig irriterende etter hvert som vanskelighetsgraden stiger og motstanderne begynner å gjøre mye skade. Siktesystemet er heller ikke helt patent, spillet sliter med å låse siktet fast på fiender, noe som gjør kameraproblemet enda verre.

Se traileren fra «Madworld» her:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se flere spillvideoer her

Ensformig

Haltende siktesystem og kamera er likevel er ikke det største minuset, «Madworld» sliter nemlig med at det etter hvert blir ensformig. På tross av at du hele tiden presenteres for nye muligheter, går du etter hvert lei av å drepe folk. Det vil si, med unntak av de mange fabelaktige bossene.

Hvis du har en venn å spille med, er situasjonen heldigvis bedre. Utviklerne har implementert et par artige flerspillersmåspill hvor dere skal kjempe mot hverandre, og de fungerer kjempegodt.

Blodig moro

Med litt mer variasjon hadde «Madworld» vært ett av Wiis beste spill. Grafikken og lyden er god, humoren strålende, poengjakten avhengighetsdannende og kontrollen glimrende, og takket være at alt er så overdrevet er de brutale kampene kjempeartige. Dessverre blir det etter hvert litt ensformig, og det kombinert med et kranglete kamera trekker med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere