Reder jakter sel

Knut Axel Ugland har jaktet over hele verden. Nå skal han til Troms for å skyte sel.

Den jakt- og friluftsinteresserte investoren og shippingmannen Knut Axel Ugland har søkt Fiskeridirektoratet om tillatelse til fangst av kystsel, melder Agderposten. Nylig kom brevet fra regiondirektør Arne Luther i Fiskeridirektoratet i Troms:

- Du har tillatelse til å skyte tre steinkobber i Troms.

I Troms er det til sammen gitt tillatelse til å skyte 90 sel av typen steinkobbe. I tillegg kan man skyte 221 havert. Det er i jaktsesongen fri fangst av ringsel og grønlandssel.

Ugland er klar over at seljakt har vært mye diskutert, spesielt i utlandet. Men han tror de som forvalter jakten vet hva de gjør.

- Noe beskatning er fornuftig. Akkurat som elgen skaper problemer med blant annet trafikken når stammen blir for stor, så skaper det problemer i havet når det blir for mange sel. Jegere er ikke interessert i å utrydde dyrearter, sier Ugland til avisa.

Ugland er mest kjent som skipsreder, men driver også forretning innenfor jakt og friluft. Han eier blant annet selskapene Canada Jakt og Fiske AS, Schou Våpen AS, Grimstad Jakt og Fiske AS og Storviltskolen AS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.