Reder: Scandinavian Star-saken svært stygg

Bergen (NTB): Reder Dan Odfjell kaller riksadvokaten arrogant og at han ikke har gjort jobben sin i Scandinavian Star-saken.

- Denne saken er veldig stygg. Jeg synes vi har en svært, svært arrogant riksadvokat i dette landet, dessverre. Han har ikke gjort jobben sin. Det er min absolutte konklusjon, sier Dan Odfjell.

Han mener blant annet at rederiet Sea Escapes brannstatistikk var så ille at den i seg selv var grunn god nok til å få alarmklokkene til å ringe, skriver Bergens Tidende. Sea Escape kjøpte Scandinavian Star fra Cargo Line kort tid før skipsbrannen i 1990.

Riksadvokaten vil foreløpig ikke kommentere rapporten til ekspertgruppen som ble lagt fram lørdag. Gruppen som sår betydelig tvil om hvorvidt etterforskningen av brannen på Scandinavian Star avdekket hva som egentlig skjedde.

Rapporten inneholdt en rekke nye opplysninger. Blant annet sa granskere fra SINTEF som var inne for å undersøke båten, at de hadde fått et for snaut mandat for å gi et dekkende bilde av de minst fire brannene om bord.

- Det er bestemt at Riksadvokaten ikke vil uttale seg om saken, men hvis det er noen som har nye opplysninger i saken, så er de velkomne til å ta kontakt, sa konstituert statsadvokat Anders Blix Gundersen hos Riksadvokaten til NTB lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.