RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redere betaler for norsk diplomat

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Rederiforbundet blar opp en halv million kroner for en diplomatstilling i Washington.

Oslo (NTB): For første gang i historien blir det opprettet en norsk diplomatstilling finansiert av en privat aktør når Norges Rederiforbund betaler for en diplomat ved Norges ambassade i Washington.

Rederiforbundet betaler 500.000 kroner av utgiftene for den nyopprettede diplomatstillingen. Forbundet opplyser at de gjør dette i et spleiselag med Nærings- og handelsdepartementet.

- Vårt bidrag er begrenset oppad til en halv million kroner, sier kommunikasjonsdirektør Haavard Aagesen i Norsk Rederiforbund til Aftenposten.

Forbundet har i flere år presset på for å få gjenopprettet en stilling som næringsråd med ansvar for maritime saker ved ambassaden i Washington. Nærings- og handelsdepartementet fant til slutt en løsning etter å ha spurt forbundet om å være med på et spleiselag.

Det er uvanlig med privatfinansierte diplomater, og Utenriksdepartementet opplyser at det ikke kjenner til at andre diplomatstillinger er blitt finansiert på samme måte.

Diplomaten får som oppgave å fremme norske maritime interesser i USA. I et internt notat skriver Nærings- og handelsdepartementet at det er viktig at personen som ansettes, har et « ... særlig fokus på det maritime området. Dette også for å legitimere at deler av stillingen skal finansieres av Norges Rederiforbund».

Diplomaten blir underlagt Utenriksdepartementet og må forholde seg til utenriksloven og utenriksinstruksen. Diplomaten får status som spesialråd og søknadsfrist til stillingen er 5. februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere