RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redere overlot Finance Credit til bankene

Sist oppdatert:
Tre skipsredere hadde tidligere store lån til Finance Credit, men trakk seg ut på grunn av "dårlig mavefølelse". Så overtok bankene
Mellom 1997 og 1999 satt både Skaugen-familien og Dyvi-familien med store innlån til selskaper kontrollert av Trond G. Kristoffersen og Torgeir Stensrud, melder Aftenposten.

Totale lån var 70 millioner kroner.

Til tross for en meget høy rente, 15 prosent pluss en avkastningsbasert rente på 8 prosent, valgte rederne å trekke seg.

- Vi hadde vel ikke en helt god mavefølelse underveis. Det var en del spørsmål som vi følte at vi ikke fikk de beste svarene på, sier Jon Erling Tenvik, adm. direktør i Skaufoss, til Aftenposten.

- Vi slet med å bli helt kloke på substansen i systemet. Vi fikk ikke svar da vi begynte å borre på detaljnivå rundt det finansielle. Dessuten var strukturen i systemet mer komplisert enn den trengte å være, sier Tenvik.

En av de andre rederne, Severin Skaugen, sier det gikk tregt med å få betaling.

- Dette måtte bare komme, sier Skaugen om kollapsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere