RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rederi utsatt for svertekampanje

Sist oppdatert:
Rederiet OVDS er i dag gjenstand for flere oppslag om rederiets valutagambling på 90-tallet. – En svertekampanje, hevder styreformann Ole Fredrik Heinn.

Finansavisen skriver i dag om rederiet Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskaps (OVDS) ville gambling i valutamarkedet på 90-tallet, som avisen gir prominent plass på forsiden.

Rederiet er bøtelagt av Økokrim, etter at de ble tiltalt for å ha svindlet til seg 105 millioner kroner fra staten, men saken om valutagamblingen som dukker opp i dag er en syv til åtte år gammel sak, som fikk oppmerksomhet i pressen også den gang.

I et internt skriv som Propaganda har fått tak i, skriver styreformann Ole Fredrik Hienn at da saken ble kjent i 1995 måtte økonomidirektør Stig Nerdal gå fra stillingen, da han hadde operert på egen hånd uten fullmakt og uten å informere styret.

Heinn viser til at saken ble omtalt i flere orienteringsmøter med OVDS banker og aksjonærer, i årsberetningen fra 1995 og i pressen. Blant andre omtalte Nordlys saken og det gjorde også Dagens Næringsliv. Styreformannen mener at saken nå er lekket til mediene igjen for å skade rederiets omdømme – som allerede er frynsete etter saken med Økokrim og svindel.

- At valutasaken kommer opp i dag i endel medier i form av at "en konfidensiell rapport" fra 1995 er lekket til mediene har derfor bare en hensikt – å skade OVDS, våre arbeidsplasser og vårt fokus på å gjøre en god jobb som en av landsdelens største selskap, skriver Hienn i et skriv til ansatte og aksjonærer.

Overfor Propaganda ønsker ikke Hienn å spekulere mer i hvem det eventuelt er som ønsker å svekke selskapet.

- Jeg konstanterer bare at det kommer få dager etter at Økokrim-påtalen foreligger. Det tror jeg ikke er tilfeldig, sier Heinn som legger til at det er en gammel sak.

- Den har vært bredt omtalt i nord-norske medier for flere år siden. Dette er en gammel sak, sier han.

Hienn mener det er verdt å merke seg at saken kun er lekket til noen få medier – Finansavisen, NRK Nordland og Nordlys – og viser til at lokalavisen i Narvik (hvor rederiet holder hus), Fremover, ikke har fått informasjonen. En avis Hienn tidligere har jobbet som disponent.

- Vi vil ikke spekulere i hvorfor det er slik, men bare konstantere at det er noen som bevisst ønsker å skade selskapet og vårt omdømme, skriver Ole Fredrik Hienn i brevet til de ansatte og aksjonærene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere