RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningsaksjon etter båtbrann ved Stord

Sist oppdatert:
Båtføreren klarte å svømme i land.

BERGEN (ba.no): Etter en time, ved 01.10-tiden, kunne man puste lettet ut etter dramaet som utspilte seg ved Stord.

Én mann ble funnet i live etter å ha svømt i land fra den brennende fritidsbåten. Han var nedkjølt og hadde brannskader, men bekreftet samtidig at det kun var én person om bord i den 17-18 fot store skjærgårdsjeepen som tok fyr.

– Han vil nok bli tatt vare på og sendes til Haukeland, sier redningsleder Erik Walle ved HRS til BA klokken 01.20 natt til mandag.

Han forteller at de ennå ikke vet hva som har skjedd.

– Føreren av båten var nedkjølt og hadde brannskader, men han var såpass medveten at vi tar hans ord på at det kun var ham om bord. Ellers regner vi med at båten hans brenner ut og synker. Vi har ikke brukt noe tid på å redde den. Vi har kun konsentrert oss om å søke i sjøen. Båten er uansett et totalvrak, sier Walle.

– HAN HADDE FLAKS

BA har snakket med skipper om bord på redningsskøyten som først kom til stedet, RS «Simrad Færder».

– Vi fikk melding om båtbrann. Da satte vi kursen mot posisjonen. Det var en åpen båt og den var fullt overtent. Vi måtte konsentrere oss om å søke i sjøen. Vi søkte nordover mot Stord, for strømmen gikk den veien. Der så vi plutselig med varmesøkende kamera en mann som krabbet seg opp på land, sier Jan Tore Bruckner til BA.

Han mener havaristen har hatt flaks.

– Det var et godt stykke han har svømt. Jeg vil ikke spekulere i hvor langt, sier skipperen på RS «Simrad Færder».

DRAMATISKE MELDINGER

– Vi har fått melding om fritidsbåt i brann ved Stord. Det er ukjent hvor mange som er om bord. Redningsskøyte og Sea King er på vei. HRS koordinerer, opplyser Hovedredningssentralen like etter midnatt.

Det ble hørt rop om hjelp fra området rundt vraket. RS «Simrad Færder» begynte da arbeidet med å søke i vannet etter overlevende. RS «Bergen Kreds» gikk til havariplassen fra Haugesund. Og da Sea King-helikopteret var fremme, søkte dette etter folk fra luften. I tillegg var AMK på vei med en ambulansebåt.

– Vi vet ikke hva som har skjedd. Det ble observert brann av en forbipassserende båt. Da var fritidsbåten helt overtent. Vi har grunn til å tro at det har vært folk om bord, og nå søker vi etter disse i vannet i Digernessundet, sa Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen til BA klokken 00.45.

Les flere saker fraBergensavisen her.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere