RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningsaksjon i Antarktis er i gang

Foto: www.footloosefotography.com (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Et kinesisk helikopter er i gang med å evakuere passasjerene på et russisk skip som sitter fast i isen i Antarktis. Redningsaksjonen kom i gang etter flere utsettelser.

Sydney (NTB-AFP-DPA): Vanskelige isforhold og dårlig vær gjorde at det tok tid før aksjonen kom i gang torsdag morgen norsk tid. Skipet Akademik Sjokalskij har 52 passasjerer og et mannskap på 22 om bord og har sittet fast i isen siden julaften.

Forsøk på å komme fram til skipet med isbryter mislyktes, og dårlig vær forhindret lenge bruk av helikopter, så lettelsen var stor da bergingen kunne begynne torsdag.

- Det kinesiske helikopteret er framme, så nå kan vi helt sikkert dra, tvitret ekspedisjonsleder Chris Turney.

Planen er å få satt passasjerene om bord i den kinesiske isbryteren Snow Dragon, som helikopteret kom fra. Deretter skal de transporteres med en mindre båt til det australske forsyningsfartøyet Aurora Australis.

Akademik Sjokalskij sitter fast i isen omkring 185 kilometer øst for den franske stasjonen Dumont D'Urville på Antarktis og cirka 280 mil sør for Hobart på Tasmania. Passasjerene om bord har ikke lidd noen nød, og skipet har forsyninger til flere uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere