RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningsaksjon utenfor Vega i Nordland

To redningskøyter og en ambulansebåt er satt inn i en redningsaksjon etter at to fiskebåter fikk problemer utenfor øya Vega ved Brønnøysund natt til tirsdag.

To fiskebåter som var på vei inn fra fiske fikk begge problemer, den ene med motoren, mens den andre fikk tau i propellen.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk beskjed om problemene klokken 01.10 natt til mandag.

- Det er dårlig vær i området med sørøstlig kuling, og de to fiskebåtene drev raskt mot land. Ambulansebåten Eyr Bremstein var nærmest og kom fram til havaristene ved totiden. Da mannskapet fikk satt slep i båtene, var den ene båten bare 800 meter fra land. De ville nådd land om snaue halvtimen, og da ville situasjonen blitt svært dramatisk, sier vakthavende redningsleder Raymond Prestøy i Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Situasjonen betegnes nå som under kontroll, og redningsskøyta Uni Helgeland vil i løpet av kort tid være inne i området for å yte assistanse.

- Det er totalt fem personer om bord i de to skøytene, fire i den største og en person i den andre. Det dårlige været gjør at også redningsskøyta Skuld er på vei fra Træna for å yte assistanse, opplyser Prestøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere