RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningsaksjonen i sørafrikansk gruve avsluttet

Sist oppdatert:
Johannesburg (NTB-Reuters): Redningsaksjonen i en gullgruve i Sør-Afrika ble avsluttet søndag kveld. Et antall mennesker som hadde tatt seg inn i den stengte gruva ble sperret inne da det gikk et ras.

Redningsaksjonen ble avsluttet etter at elleve personer var reddet ut, opplyser representanter for redningsmannskapene. Det er uklart hvor mange som faktisk befinner seg i gruva, men de øvrige skal være redde for å forlate sjaktene fordi de risikerer å bli arrestert for å ha gravet gull ulovlig.

- Redningsoperasjonen er gjennomført. Den vil ikke bli gjenopptatt i morgen, sier Rogger Mamaila, en leder i den lokale redningstjenesten, til AFP. Ingen av dem som ble reddet ut, hadde synlige skader.

Etter at raset ble oppdaget opplyste redningstjenesten at de hadde fått kontakt med rundt 30 arbeidere som ikke befant seg så langt under overflaten.

- De har fortalt oss at det er 200 andre lenger ned, sa Werner Vermaak, talsmann for redningstjenesten ER24. Men han la til at han ikke kunne bekrefte tallet, og senere sa han at de ikke trodde det var flere enn de rundt 30. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere