Redningsarbeider sendt ned i gruvegangen

Copiapó (NTB-DPA): En redningsarbeider ble natt til onsdag sendt ned til de innesperrede gruvearbeiderne i Chile, i den samme stålkapselen som skal heise dem opp i dagen.

Tre marinesoldater og en brannmann skal heises ned den nærmere 650 meter lange sjakten, før den første av de 33 innesperrede gruvearbeiderne kan klatre om bord i redningskapselen.

Før Manuel Gonzalez klatret inn i kapselen og begynte sin ferd ned i mørket, ble stålkapselen sendt ned en prøvetur uten noen om bord. Den resulterte i en bulk på nettingdøra til kapselen, men skaden var ikke alvorlig og ble raskt utbedret med hammer.

Redningskapselen, som har en diameter på bare 54 centimeter, er utstyrt med både oksygenbeholder og radiokommunikasjon. Frykten er at den skal sette seg fast i det trange borehullet under evakueringen av gruvearbeiderne.

Mens Gonzales var på vei ned, runget den chilenske nasjonalsangen blant redningsmannskapene som sto samlet rundt hullet i Atacama-ørkenen nord i Chile.

Blant dem som fulgte dramaet på nært hold og som sang med var Chiles president Sebastián Piñera, landets gruveminister Laurence Golborne og Bolivias president Evo Morales. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag