RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningsarbeidere på vei mot skjelvrammet øy

Honiara (NTB-AFP): Redningsteam forsøkte torsdag å nå fram til landsbyer som ble rammet av et jordskjelv og en etterfølgende tsunami på en avsidesliggende øy i Salomonøyene dagen før.

Offisielt er seks personer bekreftet omkommet etter at skjelvet førte til en tsunami som la landsbyer langs kysten av øya Ndende under vann. Flere hus er flyttet mange meter, og 95 prosent av husene i landsbyen Nela er ødelagt.

Hittil har redningsarbeiderne ikke greid å nå fram til øya, som ligger 600 kilometer fra hovedstaden Honiara, blant annet fordi flystripa er lukket på grunn av sand, trær og bygningsrester.

Røde Kors sier det blir foretatt rekognoseringsflygninger over øya torsdag, men at foreløpig meldinger går ut på at minst 460 private hjem er ødelagt.

De meldingene som hittil er kommet om ødeleggelser, kommer fra landsbyer som er tilgjengelig langs vei. Lite er kjent om andre landsbyer.

Båter med nødhjelp som presenninger, ferskvann og medisinsk utstyr går fra Honiara torsdag, men ventes ikke å være framme før i helgen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere