*Nettavisen* Nyheter.

Redningsløst fortapt

Den interne krangelen i Redningsselskapet er æreløs for de involverte. Når sjefen nå er tvunget fra borde, står styret for tur.

21.12.05 08:18

Maktkampen i Redningsselskapet er en tragedie for det viktige arbeidet som utføres i organisasjonen. Verken styret eller Monica Kristensen Solås står igjen med særlig heder etter de siste ukenes hendelser.

Alle har satt hensynet til egen posisjon og prestisje foran hensynet til organisasjonen.

Resultatet er tapt omdømme. Det er alvorlig for en organisasjon som hvert år trenger å skaffe 800 millioner kroner for å holde redningsarbeidet i gang.

Internt har krangelen sikkert mening. Men eksternt er det bare trist å se hvordan rutinerte mennesker som de tidligere stortingsrepresentantene Anders Talleraas og Magnus Stangeland kaver rundt uten å løse konflikten.

Selv ikke å sparke Monica Kristensen Solås klarte man å gjøre på en ryddig måte. Først ble hun lovet en ny stilling, så fikk hun beskjed om at hun var sparket.

- Hva slags sluttpakke hun får, er konfidensielt, opplyste president og styreleder i Redningsselskapet, Magnus Stangeland i en NTB-melding lagt ut på Redningsselskapets egen hjemmeside.

Han presterte å legge til at Monica Kristensen Solås «virket tilfreds med løsningen ».

I så fall skjuler hun det godt.

Kristensen Solås sier nemlig at oppsigelsen kom som et fullstendig sjokk: - Jeg fatter ingen ting. Dette er en helt meningsløs måte å behandle folk på, sier Solås til TV 2 .

For øyeblikket ville vi ikke kjøpt bruktbil av noen av dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.