RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningsmann trodde 22-åring var død etter raset

Sist oppdatert:
Så bare mannens arm stikke ut av steinmassene.

TVEDESTRAND/OSLO (NTB): Den 22 år gamle anleggsarbeideren som ble tatt av et steinras i Tvedestrand mandag ettermiddag, slapp unna med lettere skader.

I 14-tiden begynte plutselig store steinblokker å rase ned fjellsiden langs fylkesvei 411 ved Dypvåg i Tvedestrand.

22-åringen, som holdt på med steinrensing med en maskin, ble truffet av steinmassene og levende begravd. Vidar Knutsen, som tilfeldigvis kom forbi rasstedet, så mannens arm stikke ut av steinmassene og tilkalte hjelp.

Så en hånd
- Jeg kom tilfeldigvis kjørende forbi da jeg oppdaget at det hadde gått et ras. Da jeg løp ut av bilen, så jeg bare hånden til anleggsarbeideren, som hadde drevet med grøfterens. Jeg var sikker på at han var død, sier Knutsen til Agderposten.

- Da jeg begynte å grave, så jeg at vedkommende begynte å røre på fingrene. Da skjønte jeg at han var i live, forteller Knutsen.

Da ambulansehelikopteret kom til stedet, hadde Knutsen klart å grave 22-åringen helt løs fra de store steinene.

- Utrolig heldig
Politiet ble varslet om steinraset klokka 14.12. Bare 13 minutter senere var anleggsarbeideren hentet ut. Mannen var ved bevissthet da han ble fraktet med luftambulanse til sykehuset i Arendal.

22-åringen fikk et slag i hodet da han ble truffet av steinene, men slapp fra ulykken med lettere skader.

- Han kan ha fått noen bruddskader, men ikke noe mer enn det, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til NTB.

Området der raset gikk, vil bli sikret.

- Nå er vi ferdige på stedet. Vegvesenet vil sette opp noen betongfendere der raset gikk. Området vil bli nøyere gjennomgått tirsdag, sa Solås sent mandag kveld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere