*Nettavisen* Nyheter.

Redningsselskapet i endring

Redningsskøyte. Foto: Morten Krogvold (Morten Krogvold/TV 2)

Etter striden Redningsselskapet var involvert med i fjor, har nå Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) vurdert arbeidsmiljøet i organisasjonen.

26.08.06 08:59

I et utkast til en rapport, konkluderer AFI med at Redningsselskapet er godt i gang med de nødvendige endringene som måtte til å bedre arbeidsmiljøet, men at det fremdeles er rom for forbedringer.

Etter flere omfattende spørreundersøkelser i organisasjonen, ble det i fjor høst vedtatt at det skulle gjennomføres en ekstern virksomhetsgjennomgang. Det ble blant annet påpekt manglende evne til konflikthåndtering, manglende forståelse mellom frivillige og ansatte, mobbing og trakassering og stor grad av manglende lojalitet til organisasjonen, blir det opplyst i en pressemelding fra Redningsselskapet.

- Utkastet fra AFI inneholder mye viktig informasjon om arbeidsmiljøet i selskapet knyttet til de senere års historie og nåtid. Den beskriver arbeidsmiljøforhold som har vært svært tøffe formange, og det er åpenbart at dette har satt dype spor. Flere formidler at også de som utgjør dagens ledelse ikke har utvist nok dyktighet til å følge opp alt dette på en god nok måte, sier fungerende generalsekretær Kjell L. Brevik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.