Redningsskip med migranter fikk ikke gå til havn

Båtflyktninger i havna på Sicilia.

Båtflyktninger i havna på Sicilia. Foto: Antonio Parrinello (Reuters)

Et av hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grensers redningsskip ble stående fast på havet i to døgn. Italienske havner var for fulle til å ta imot migrantene om bord.

Etter å ha blitt sendt mellom forskjellige steder, fikk organisasjonens skip Bourbon Argos endelig tillatelse til å sette av de 661 migrantene i havnebyen Reggio Calabria i Sør-Italia. Skipet ventes å legge til havn der tidlig lørdag.

– I to dager har vi prøvd å finne ut hvor vi kunne få gå i havn. Vi har koordinert og jobbet døgnet rundt med den italienske kystvakten, sier en av Leger Uten Grensers (MSF) ansatte på skipet, Alexander Buchman.

– Dette forårsaket en alvorlig sikkerhetsrisiko om bord på skipet, og tvang 700 personer i nød til å tilbringe to hele netter på dekk under svært vanskelige forhold, legger han til.

Migrantene, som skipet plukket opp onsdag, kommer fra Bangladesh, Elfenbenskysten, Eritrea, Gambia, Guinea, Libya, Mali, Nigeria og Somalia.

Dagen etter fikk skipet mulighet til å sette av kun 150 personer på Sicilia, men bare de som led av alvorlig sykdom ble satt av. Organisasjonen fryktet at de som ble igjen, ville gjøre opprør av frykt for å bli sendt tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.