RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redsel for resesjon etter Irak-krig

Sist oppdatert:
Investorene retter nå blikket mot økonomiske forhold etter Irak-krigen. Redsel for resesjon ser ut til å være det dominerende emnet, skriver Merrill Lynch
- Det kommer til å bli verre før det blir bedre, skriver Merrill Lynch i en strategirapport melder Dagens Industri.

Redselen for en resesjon ventes å være lengst fremme i investorenes tanker etter at Irak-krigen er over. Sannsynligvis kommer det til å komme en ny runde med nedjusteringer av de sykliske selskapenes resultatprognoser. Særlig IT-selskapene vil rammes hardt, tror Merrill Lynch.

Meglerhuset viser spesielt til at prisen på amerikanske aksjer i S&P 500-indeksen er overvurdert. Merrill mener at de billige europeiske aksjene ikke selv har kraft til å skape en aksjetrend oppover. Derfor må investorene vente på fallet for amerikanske aksjer og bedringen i økonomien.

Merrill har nå to scenarier for utviklingen i aksjemarkedet.

Den første er at aksjemarkedet utvikler seg slik som Japan i midten av 1990-tallet - sidelengst med stor volatilitet.

Det andre scenariet er at de 50 største selskapene vil gjøre det bedre enn resten av aksjemarkedet. Disse 50 selskapene, som Totalfina Elf og Vodafone, karakteriseres med kvalitet og god kontantstrøm. Disse selskapene vil gjøre det bedre ved at euroen styrkes, skriver Merrill Lynch i sin strategirapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere