RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redusert erstatning i ambulansesjåførsaken

Oslo (NTB): Lagmannsretten reduserer oppreisningen til tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken med 800.000 kroner, til 200.000 kroner i injuriesaken mot Dagbladet.

Dommen i lagmannsretten falt tirsdag ettermiddag. I tingretten ble den tidligere ambulansesjåføren tilkjent 1 million kroner i oppreisning fra avisen. Bakgrunnen var utsagn i flere kommentarartikler som sto på trykk i Dagbladet i 2007. Artiklene var kommentarer til saken om somalieren Ali Farah, som ble slått ned i Sofienbergparken og ikke fikk transport i ambulanse fra stedet.

Det høye beløpet fra tingretten ble heftig kritisert fra flere medierettseksperter som uttalte at dommen ikke kunne bli stående av hensyn til ytringsfrihetens rammer.

Lagmannsretten gir Schjenken delvis rett, men barberer altså selve beløpet med fire femtedeler med begrunnelse i rettspraksis.

- Alle medier i Norge hadde bredt og utstrakt fokus på saken, med omfattende oppslag over en lang tidsperiode. Schjenkens etterfølgende helsemessige problemer må langt på vei anses å være et resultat av den samlede mediedekningen i norsk presse i denne perioden, og ikke kun Dagbladets oppslag, selv om lagmannsretten er enig i at Dagbladet må anses å være den avisen som gikk lengst i sin dekning, står det i dommen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere