Gå til sidens hovedinnhold

Reduserte køer for brystrekonstruksjon

Oslo (NTB): Køene for brystrekonstruksjon er kraftig redusert ved sykehusene i Norge, etter at regjeringen i fjor ga 50 millioner øremerkede kroner til helseforetakene.

Oslo universitetssykehus hadde lengst køer av sykehusene i Norge, og det kunne ta opptil ti år å få rekonstruert brystene med vev fra magen, rumpa eller låret.

Ventetiden for rekonstruksjon med eget vev ved Oslo universitetssykehus var på 520 uker i fjor, mens den i år er redusert til 120 uker, melder NRK.

- I år har kapasiteten for brystrekonstruksjon økt med nesten det tredobbelte når det gjelder rekonstruksjon med eget vev. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra pasienter som er takknemlige for endelig å komme inn til operasjon etter å ha ventet i lang tid, sier Kim Alexander Tønseth, overlege og leder for avdelingen for plastikk- og rekonstruktiv kirurgi ved Oslo universitetssykehus.

Den mest kompliserte brystkonstruksjonen er den som benytter kvinnens eget vev til å lage et nytt bryst. En enklere metode er å sette inn protese av silikon eller saltvann.

Ved St. Olavs hospital i Trondheim var ventetiden i fjor ett år, mens den i år er 16 uker for begge typer operasjoner. På Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) var ventetiden i 2012 to år, mens den nå er halvannet år. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping