RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refinansieringen i Pan Fish vedtatt

Sist oppdatert:
Refinansieringsplanen til bankene for Pan Fish er vedtatt på fredagens generalforsamling. Det betyr at aksjene til Arne Nore og de andre Pan-aksjonærene blir kraftig utvannet
Som ventet, gikk bankenes refinansieringsplan igjennom på generalforsamlingen.

På generalforsamlingen ble Gabriel Smith, tidligere konsernsjef for Tinfos-konsernet, ny styreformann i Pan Fish. I tillegg ble Helge Møgster, Pan Fish-aksjonær, oppdretter og ringnotreder fra Austevoll, konsernsjef Atle Eide i Kverneland og Arnulf Haukeland og Arthur Duus inn i det nye styret.

Haukeland er forøvrig den eneste personen som er igjen fra det gamle Pan Fish-styret.

Det nye styret i Pan Fish vil straks sette i gang jobben med å finne en arvtaker til Arne Nore. De siste dagene har løse rykter rundt arvtakeren allerede begynt å svirre.

Før fortrinnsrettsemisjonen mot eksisterende aksjonærer og obligasjonseiere, som også ble vedtatt på generalforsamlingen, vil DnB ha en eierandel i Pan Fish på 21,81 prosent. Nordeas eierandel blir på 43,5 prosent av selskapets aksjekapital.

- Nordeas totale engasjement i Pan Fish vil beløpe seg til rundt 2,6 milliarder kroner etter refinansieringen av selskapet. I tillegg til aksjene i selskapet består engasjementet av restrukturert gjeld på rundt 1,6 milliarder kroner samt valutalinjer, heter det i en melding.

Etter transaksjonene fredag vil dagens Pan Fish-eiere sitte igjen med rundt 6 prosent av selskapet. Bankene får 65 prosent, mens obligasjonseierne får resten.

Etter den planlagte fortrinnsemisjonen får dagens Pan Fish-eieren en enda lavere eierandel i fiskeselskapet.

Generalforsamlingsvedtaket skal ha gått greit igjennom på møtet. Bare et fåtall av dagens Pan Fish-eiere var i mot refinansieringsforslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere