*Nettavisen* Nyheter.

Refser eget parti for Haukeland-kutt

Varaordfører i Bergen, Kristian Helland (KrF), er flau over stortingsrepresentantenes skjeve fordeling av penger i Helse-Norge.

11.01.06 08:26

Nok en gang har Helse Bergen vært stortaper da Stortinget skulle fordele penger til helseregionene. Det har utløst et ukontrollerbart sinne blant både ansatte i Helse Bergen og politikerne på rådhuset. Onsdag vil Haukeland-ansatte protestere mot den manglende pengestøtten fra Oslo.

Svært skuffet
Politikerne i Bergen har allerede markert sin protest mot Haukeland-kutten. Mandag møtte de Hordalandsbenken på Stortinget for å si klart fra hva de synes om skjevfordelingen. Varaordfører Kristian Helland legger ikke skjul på at han er svært skuffet over sentralpolitikerne og ikke minst sitt eget parti KrF.

- Østlandet får alt
- Når vi prøver å si noe, blir vi sammenlignet med Nord-Norge. Østlandsområdet får det de trenger. Det er lettere å få ting til der stortingsrepresentantene oppholder seg og bor. Det er pinlig at de vil sitte rolig når skjevfordelingen er som den er, sier Helland til Bergensavisen.

Frustrasjonen over helsekutten har tverrpolitisk støtte i Bergen og alt fra fakkeltog til demonstrasjonstog foreslås fra flere hold.

- Får mer penger
Regjeringen lover at Helse Bergen skal få mer penger. Statssekretær Wegard Harsvik i Helse- og omsorgsdepartementet lover overfor NRK Hordaland at skjevheten skal rettes opp raskere enn det som først var vedtatt i Stortinget.

- Dette arbeidet er vi allerede i gang med, sier Harsvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.