RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser lokkepriser i boligmarkedet

Sist oppdatert:
Forbrukerombudet har for andre gang tatt tak i eiendomsmeglerne etter at boligkjøpere som føler seg lurt av lokkepriser i boligmarkede
- Lokkepriser begynner å bli en gjenganger. Prisantydningen skal være meglerens objektive vurdering av hva boligen er verdt i markedet, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til Aftenposten.

Thon har nå skrevet brev til de store eiendomsmeglerkjedene og meglerorganisasjonene, hvor ombudet reiser spørsmål om de oppgitte priser bevisst er satt lavere enn det selger er villig til å akseptere, eller er satt bevisst lavere enn meglers objektive vurdering skulle tilsi.

- Hvis dette fortsetter må vi vurdere om vi skal foreta oss noe mer, for eksempel gå ut og kontrollere, sier saksbehandler Snorre Pedersen i Forbrukeretaten til avisen.

Norges Eiendomsmeglerforbund har lite nytt å bidra med og svarer ifølge Aftenposten nok en gang med at lokkepriser er i strid med etiske regler og god meglerskikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere