RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refser Norges Kongo-innsats

Foto: STR (REUTERS)
Sist oppdatert:
Jusprofessor mener norske myndigheter burde gjort mer for de drapstiltalte nordmennene i Kongo.

Oslo (NTB): Advokater og juseksperter mener de to drapstiltalte nordmennene i Kongo burde fått mer hjelp fra norske myndigheter.

Tjostolv Moland og Joshua French er blant annet tiltalt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo i begynnelsen av mai i år. Dom i saken faller tirsdag i neste uke og de to risikerer dødsstraff.

Professor i strafferett ved Universitetet i Oslo, Ståle Eskeland, er kritisk til Utenriksdepartementet (UD) håndtering av saken.

- UD burde ha støttet de to drapstiltalte såpass at de sendte en erfaren forsvarsadvokat nedover som observatør. Det er ikke tilfredsstillende at de bare stiller med egne tjenestemenn i en sak som denne, sier Eskeland til VG.

Professoren presiserer at dette handler om jus og ikke politikk, og at det derfor kan være mange ting i prosessen man ikke oppdager om man ikke har den rette kompetansen.

Advokat Brynjar Meling er enig. Han er kritisk til hvordan rettssaken i Kisangani har artet seg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere